Hopp til innhold
Tjeneste, prosjekt, navn...

Kontakt oss

Dyktige Eva fra Reykjavik er vår nye ledestjerne i Stavanger

Nyutdannet i økonomi og informatikk stupte Eva Johannesdottir inn i et blomstrende, stavangersk bankmarked i 2006. Men det var de helt store IT-prosjektene og konsulentoppdragene som endte opp med å friste mest.

Webstep 30.09.2024: Arnt Aasen


Som ny avdelingsdirektør og daglig leder for Webstep i Stavanger, er Eva høyt verdsatt og godt tatt i mot fra dag én. Webstep-ledergruppen i Norge har også tatt bølgen for sin nye kollega.

Islending på klingende stavangersk

– Eva var på plass og til stede fra første sekund, forteller Anita Hansen, som har vikariert i stillingen det halve året før vår nye stavangerleder var på plass. Anita har pendlet fra Oslo og latt seg imponere over et godt webstepmiljø i Stavanger, flinke kolleger og en flott landsdel, før hun kunne ønske Eva velkommen til å ta over Webstep-avdelingen i det ærverdige Aftenbladet-bygget.

Og det er i stavangersk industri og næringer islendingen med den klingende stavangerdialekten har satt tydelige spor de siste tyve årene.

Solid track record

GE Money Bank – Senere Santander bank – fikk gleden av første Eva-etappe fra 2005. Deretter ble det EDB Business Partner og Bouvet sin tur, før Aker BP – etter overbevisende konsulentoppdrag i 2017 – fikk napp og signerte henne som fagleder for sitt viktige Business Management-system året etter. Track record’en til den nye Webstep-lederen imponerer.

– I 2020 var det tilbake til Bouvet, først som daglig leder for satsningen “Futurum”, før jeg avsluttet Bouvet-karrieren som Business Unit Manager da Webstep sto for tur nå i september 2024, forklarer Eva.

Bakgrunnen hennes som forretningsoriententert konsulent og erfaren leder, med endringsledelse, LEAN teamledelse og hands-on kompetanse på omfattende systemer i store organisasjoner, er midt i blinken for Webstep.


Skreddersydd bakgrunn

– Hva gjorde at du trigget på IT, Eva? 

–Å få innsyn i mange og ulike næringer har alltid fascinert meg. Virkelig store prosjekter og utfordringer, som i sammenslåingen av Statoil og Hydro, med enorme oppgaver rundt applikasjonskonsolidering og oppbygging av et felles styringssystem, er et godt eksempel. Dette var noe helt spesielt å være med på. Da jeg fikk sjansen til å være med på en slik runde en gang til, etter sammenslåingen av Aker BP og Det Norske, kunne jeg ikke si nei takk. Jeg stortrives i grensesnittet mellom IT og forretning, og i feltet IT-tjenester som konsept mot forretningen. De reisene der har jeg lang erfaring fra, ler Eva.

Derfor Webstep

Noen av oss fulgte Eva rundt på årets ONS – Stavangers store Offshore Northern Seas-happening – og fikk kjapt bekreftet hjertelige gjensyn og lang fartstid i bransjen. Eva kjenner mange – og de stråler når hun treffer dem igjen. Hun har opplagt satt mange gode spor. 

– Hvorfor Webstep, Eva?
 
– Webstep har et godt rykte og har vunnet mange spennende kunder. Alt handler om flinke folk, og de er det mange av i selskapet. Jeg opplever også en organisasjon som er klar for å ta nye grep og at vi er i en fase der vi kan gjøre det. Og så har jeg erfaring på det Webstep har vist seg god til på kort tid: konseptutvikling, dynamiske leveransemodeller, teamleveranser – det å svare ut behov hos kunden med skreddersydde team som virker.

– Hva gjør deg til en god leder?

– Jeg er nok god til å se andre, god til å lytte – og god på gjennomføring. I kombo med forståelse for hva som skal til for å løse store oppgaver og utfordringer. Jeg har nok også evnen til å se hva som kreves. Det ligger nok der, reflekterer hun.

– Å skjønne kunders forretning og se muligheter på kundens vegne er ikke alltid like enkelt. Har du din vinneroppskrift?

Why, why, why!

– Det handler om å klare å sette seg inn i kundens situasjon og viktige sammenhenger. To ører – en munn – alltid spørre, spørre, spørre. I LEAN snakker vi om kraften i det store spørsmålet, hvorfor, alltid hvorfor – why, why, why! Det handler om å vite og være sikker, ikke anta og ta lett på sammenhenger og årsaker.

– Hva motiverer og inspirerer deg?

– Gode, inspirerende kolleger. Og delingskultur. Det er vanvittig hvor mye vi kan lære av hverandre. Jeg kjenner meg alltid ydmyk i møte med andres erfaringer, og jeg spør alltid fordi jeg er oppriktig interessert.

Spill hverandre god!

– Samarbeid på tvers av Webstep har gitt oss mye de siste årene. Trekke på hverandres kompetanse, sette sammen team fra flere avdelinger, dele suksesser. Hva er din oppskrift på en samarbeidskulur?

– Det genuint viktigste er å ville hverandre vel og spille hverandre gode. Styrken ligger i gode rollemodeller. I grupper der kolleger og deltakere bistår hverandre, kommer resultatene. Når du klatrer opp en stige, trekker du den ikke opp etter deg. I team og prosjekter snur du deg og løfter andre opp. Alle står opp for hverandre. Lagspillere når felles mål sammen.

Eva Johannesdottir er klar for Webstep i Stavanger og samarbeid på tvers.
Og alle hjerter gleder seg! 

Bildet viser ny avdelingsdirektør i Webstep Stavanger - Eva Johannesdottir.

Eva Johannesdottir er ny avdelingsdirektør for Webstep i Stavanger. Hun kommer fra stilling som Business Unit Manager i Bouvet.

Relatert / Kontaktpersoner